RADIONICA STOP MOTION ANIMACIJE // Filmski studio, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zg // 27.11.-30.11.2018.

Radionica “clay-mation” animacije usmjerena je svim polaznicama/polaznicima zainteresiranima za multimedijalne stvaralačke procese — početnicama/početnicima koji nisu dosad imali prilike raditi u sličnome okruženju, i autori(ca)ma sa željom za više prakse i iskustva.
Tehnika stop animacije i koncept filma kao timskog projekta dopuštaju nam paralelno razviti maštu i disciplinu kroz kreiranje jednog suradničkog djela, uz individualno savladavanje priručnih tehnika izrade lutaka od plastelina, kreiranja dinamičnog scenarija, preciznog snalaženja u prostoru i vremenu, te upoznavanja koncepta kadra kao semantičkog formata i kao tehničkog gradbenog elementa filmske umjetnosti. Fokus radionice je na individualnom stvaralaštvu klasičnim umjetničkim tehnikama iz domene kiparstva (pri kreiranju 3d likova u materijalu plastelina), i procesu suradničkog konstruiranja narativa, te konstrukciji svih zasebnih elemenata u jedno kompleksno estetično djelo.
Cilj radionice je pružiti priliku za individualnu kreaciju i iskustvo uklapanja vlastitog estetskog izričaja u veće, zajedničko video djelo, te upoznavanje tehnika modeliranja i oživljavanja zamišljenih likova i svladavanje osnovnih animacijskih pravila koja mogu biti korisna u budućem autorskom radu svakog polaznika/polaznice.
U okviru četverodnevne radionice polaznice/polaznici radit će s plastelinom i savladati osnove oblikovanja te animiranjem, pripremom i obradom materijala – kreirati kratak “clay-mation” animirani film.

Lokacija:
Foto filmski studio Medika, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb

Termini:
27.11. (16-20h) – upoznavanje s temom i tehnikom, izrada lutaka i scenografije
28.11. (16-20h) – testno snimanje i snimanje
29.11. (16-20h) – snimanje
30.11. (16-20h) – montiranje gotovog rezultata radionice i diskusija

Aplikacije:
Na radionici može sudjelovati maksimalno deset autor(ic)a, koji/e do 26.11. trebaju poslati aplikaciju putem prijavnice na poveznici: goo.gl/forms/mF03dzp3Du95B4ma2
Predznanje o stop animaciji ili tehnikama modeliranja nije potrebno za pristup radionici.
Upite o programu moguće je dostaviti na: film@attack.hr

Voditeljica:
Dina Karadžić (1986.) — magistrirala Malu plastiku i medaljerstvo na ALU Zg 2012. Od 2011. članica je HDLU-a; počev s 2018. članica HZSU-a; od 2014. suosnivačica i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije Format C [formatc.hr], organizacije s fokusom na umjetničkom istraživanju, eksperimentalnom multimedijskom djelovanju i suradničkom stvaralaštvu.
Aktivno (su)djeluje u području suvremenih edukativnih praksi i organizacije kulturnih događanja; inicira i izlaže u području vizualne | digitalne | internetske umjetnosti; radi u poljima stop-animacije i autorskog oblikovanja likova, te kao projektna asistentica AKC. Trenutno je rezidentica pri Akademie Schloss Solitude, u kategoriji “Web-based Media”, i djeluje kao članica art/tech kolektiva Exquisite Glitch i hacklab01.
formatc.hr/j3d1n4

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content