Faki (Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja) neprofitan je kazališni festival s naglaskom na subverzivne kazališne marginalce. Organizira ga već 11 godina Attack!, nekad Autonomna tvornica kulture, danas pod nazivom Autonomni kulturni centar.

Tko su subverzivni kazališni marginalci?

Grupe i pojedinci koje prakticiraju kazališni izričaj, ali ih je nemoguće svrstati u postojeći pravac, kazališnu kuću, ili pokret. Sadržajna poveznica je subverzija koja šokira, upozorava ili naprosto komentira dominantnu kulturu kazališnim jezikom.

Faki je neprofitan, što to znači?

Svi programi su besplatni, festival ne ostvaruje profit i svi prihodi namijenjeni su ispunjavanju financijskog plana koji je u naprijed definiran. Faki ovisi o donacijama i raznim oblicima pokroviteljstva. Organizacija je otvorena za sponzorske pregovore, ali s naglaskom na neprofitni karakter festivala koji je nespojiv s oglašavanjem velikih sponzora. Faki ne honorira izvođače.

Faki otkriva alternativu kazalištu kakvo poznamo

Povezivanjem različitih marginalnih skupina nastaje razmjena ideja i stilova. Za vrijeme festivala grupe i pojedinci razvijaju svoj izričaj inspirirani jedni drugima. Faki nije samo festival već je i okupljanje. Okupljanje za osvajanje javnog prostora i kontaminiranje istog alternativnim sadržajem.

www.attack.hr/faki

Jedna misao o “Faki”

Komentari su isključeni.