BARTOL GALOVIĆ: ĆORAVI MAZOHIST
OTVORENJE: ČETVRTAK 14.10.2021 U 20:00 H
GALERIJA SIVA (MEDIKA), PIEROTTIJEVA 11
Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe BARTOLA GALOVIĆA: ĆORAVI MAZOHIST
Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 14. listopada 2021. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 28. listopada, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 do 20.00. sati.
———————————————
U prikazu je zabilježena moja interpretacija socijalnog i političkog svijeta današnjice. Nešto što je pratilo nedavne promjene u društvu podsjetilo me na tematiku srednjovjekovnog svijeta. U tom svijetu promovira se strah, vjeruje se u neobjašnjive dogme, a slobodna volja je apstraktan pojam. Mazohist je svaki onaj koji pristaje na takvu masažu mozga, a ćorava je ljudska priroda. Potrudio sam se simbolički prikazati drugu stranu pravog svijeta, u skladu s odgovornošću koja se tako dobro prodaje.
Bartol Galović
Rođen u Zagrebu, odrastao u Sesvetama. Završio sam Školu primjenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjer grafički dizajner. Sudjelovao sam na grupnoj izložbi ‘Vrijeme’ u Bunkeru u Samoboru 2018, ujedno prva grupna izložba izvan školskog programa. 2019., sudjelovao sam na Erasmus+ projektu u Litvi u sklopu Špud programa. Iste godine po završetku srednje škole upisao sam Akademiju Likovne umjetnosti, smjer grafika. 2021. imao sam prvu samostalnu izložbu u sklopu Laubinog projekta ‘Šalji dalje’. Ljetos sam sudjelovao u Akademijinom projektu Ljetne škole pod nazivom ‘Lica Heroja’, koja je rezultirala grupnom izložbom u Apoteci u Vodnjanu.
——————————————-
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
attack.hr/galerija-siva/
******************************************
!!!VAŽNO!!!
Sukladno odlukama Stožera, pridržavamo se propisanih mjera, stoga je ulaz u galeriju ograničen na 10 ljudi uz obavezno nošenje maski. Molimo vas ukoliko dolazite na izložbu da se pridržavate mjera, da držite distancu, a mi ćemo vam izmjeriti temperaturu i uzeti podatke. Ukoliko imate neke od simptoma, zamolili bismo vas da ne dolazite na samo događanje, a ukoliko se ne pridržavate propisane distance, inzistirati ćemo na nošenju maski.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content