ATTACKOVA HIBRIDNA ZAJEDNICA
TEATAR PUNA KUĆA – BAJKE NARODA KOJI ŽIVE U HRVATSKOJ:
PJETLIĆEVA DRUŽINA (HRVATSKA NARODNA BAJKA)
ADAPTIRALA SANJA LOVRENČIĆ
+

RADIONICA PRIPOVIJEDANJA I DRAMSKOG IZRIČAJA
NEDJELJA 28. 01. 2024. U 11.00
MO DUGAVE, UL SV.MATEJA 93

Attackova hibridna zajednica u partnerstvu s Teatrom Puna kuća organizira ciklus radionica bajki naroda koji žive u Hrvatskoj. Radionica će se održati 28. 01. 2024. u 11.00 u prostoru Mjesnog odbora Dugave, Ul Sv. Mateja 93.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obaveznu prijavu na sljedećoj poveznici: bit.ly/48QnAWT , zaključno s 26.1.2024.

Ova radionica bit će izvedena u okviru SMALL SIZE DAYS, manifestacije koja promovira umjetnost za djecu od 0 do 6 godina starosti, a koju organiziraju članovi SMALL SIZE svjetske mreže čiji je Teatar Puna kuća član. Namijenjena je djeci 4 – 10 godina. Molimo jednog roditelja ili blisku odraslu osobu djeteta koje ima 4 do 6 godina da bude prisutan na radionici.

Kroz dramske tehnike i likovni izričaj djeca uz mentorstvo glumice Svetlane Patafte pripremaju i izvode hrvatsku bajku Pjetlićeva družina o jednom pijetlu koji odlazi iz svog dvorišta u svijet i na putu sreće različite životinje. Bajka govori o snazi zajedništva i obrađuje izreku: U strahu su velike oči.
Kroz ovaj ciklus radionica želimo učiti djecu interkulturalnosti, upoznajući ih prvenstveno s nacionalnim manjinama i narodima koji žive u Hrvatskoj. Uči se o različitostima, razvija se tolerancija prema drugačijima, no razvija se i vještina pripovijedanja, kazališne i likovne tehnike i vježba se javni nastup.

Voditeljica: Svetlana Patafta, akademska glumica, redateljica i dramska pedagoginja. Osnivačica je i umjetnička voditeljica Teatra PUNA KUĆA.

____________________________________________
Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC – a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja. Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici, kojeg financira Grad Zagreb, u partnerstvu s MO Dugave, Teatrom Puna kuća, Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content