ATTACKOVA HIBRIDNA ZAJEDNICA
PROGRAM ZA OŽUJAK
MJESNI ODBOR DUGAVE (Ulica Sv. Mateja 93)

Attackova hibridna zajednica nastavlja svoj put u Dugavama i ovog ožujka. S proljećem stižu nove kreativne radionice za djecu i mlade poput dramske, ekološke, cirkuskih vještina i stop animacije. Ovaj mjesec, imati ćete priliku uživati i u izvedbi predstave za djecu udruge Cirkorama – Oh ne! Cabaret!
Pozivamo vas, stoga, da prijavite svoju djecu na radionice, koje će se održavati u prostorijama MO Dugave, Ulica Sv. Mateja 93.

Sudjelovanje na svim programima je besplatno, no broj polaznika/ca je ograničen.
Za sudjelovanje na svakoj radionici potrebne su prijave – poveznice na formulare naći ćete u opisu svake radionice.

Program:

04.03. od 12.00
DRAMSKA RADIONICA
Poveznica na prijavnicu: bit.ly/3Y5bBz1
Prijave se zaprimaju zaključno s 02.03. u 18.00 sati
Radionica je namijenjena uzrastu 07 – 12 godina

12.03. u 12.00
RADIONICA DRAMSKE IGRE I CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU I MLADE
Poveznica na prijavnicu: bit.ly/3SwKCLq
Prijave se zaprimaju zaključno s 10.03. u 16.00 sati
Radionica je namijenjena djeci uzrasta 6 – 12 godina

18. 03. u 11.00 O NE! CABARET – PREDSTAVA ZA DJECU
Prijave nisu potrebne, ulaz na predstavu je besplatan

25.03.u 12.00
EKOLOŠKA RADIONICA – IZRADA LUTAKA
Poveznica na prijavnicu: bit.ly/3Zq16Hh
Prijave se zaprimaju zaključno s 22.03. u 16.00 sati
Radionica je namijenjena djeci uzrasta 6 – 12 godina

31.03.u 18.00 i 1-2.04.u 12.00
RADIONICA STOP ANIMACIJE
Poveznica na prijavnicu: bit.ly/3KF3khR
Prijave se zaprimaju zaključno s 28.03. u 16.00 sati
Radionica je namijenjena uzrastu 8 – 14 godina

Više o programu:

O NE! Cabaret. -predstava za djecu
Epski napadno zabavan cirkuski cabaret u kojem četvorka »vrhunskih« cirkuskih improvizatora sudjeluju u događajima koji postepeno grade maštoviti svijet. Publika kroz smijeh I začudnost postaje dio maštovitog, šarenog cirkuskog svijeta.
Ovo je predstava za sve uzraste koja u sebi sadrži presjek svih osnovnih cirkuskih vještina: žongliranje, akrobatiku, elemente zračnih tehnika, klauna.
Izvode: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Bokić, Nikola Mijatović/Ivo Frangeš, Ratko Bokić

DRAMSKA RADIONICA
Dramska radionica obuhvatiti će osmišljavanje kratkih etida, što podrazumijeva kreiranje priča, osmišljavanje likova, uvježbavanje izvedbe. Dio radionice biti će i posvećen improvizacijama na zadanu temu, a na kraju sve što je osmišljeno predstaviti će se izvedbom na samoj radionici.
I zato: Ne drami, nego glumi.
Voditeljice radionice su osnivačice Kazališta sjena Tripstih koje iza sebe imaju dugogodišnji kazališno- kreativni pedagoški rad.
Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih.Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene).
Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljudski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima.

RADIONICA DRAMSKE IGRE I CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU I MLADE
Radionica je osmišljena kao serija igri koje uključuju neke cirkuske vještine i tehnike (poput žongliranja), ali i mnoge druge tehnike kroz koje se sudionici uče koristiti svoje tijelo, glas, svoju maštu, ideje i impulse na način koji može voditi nekom stvaralaštvu – to jest izražavanju na sceni i pred publikom. Ove tehnike pomažu i za oslobađanje od straha (pred publikom), obogaćuju maštu i otvaraju prema novim idejama. Osobito se osvještava rad s partnerom – bilo da se radi o drugom živom biću koje je s nama na “pozornici”, ili bolje rečeno s nama u igri, ili o ljudima koji tu igru promatraju, i koja na ona njih utječe. Osim vježbi u parovima, radit će se različite tehnike i vježbe s rekvizitima. U ovu svrhu,na radionici će se zajednički izrađivati jednostavniji žonglerski rekviziti kojima će se kasnije polaznici služiti pri vježbanju.
Od cirkuskih vještina obradit će se žongliranje različitim objektima (lopticama, čunjevima, kolutovima), balansiranjem objekata, plesanjem s poi trakicama.
Voditeljica radionice je Nikolina Majdak
Rođena je 12.5.1980.u Kutini 2005.diplomirala je na Fakultetu Političkih Znanosti, smjer Novinarstvo. Osnivačica i dugogodišnja članica kazališne skupine Nezavisni Teatar Barake, s kojom je napravila 20-ak predstava i performansa (1998.-2005.). Sudjelovala u cirkuskoj predstavi – projektu «Pyrtaneion» (Tjedan suvremenog plesa 2002.). S akrobatsko-žonglerskom predstavom «Peto godišnje doba» i grupom D-IKS sudjelovala na festivalu «Du Monde Aux Balkans» u Grenoblu i Toulousu 2004. godine. Kao članica dramskog studia Eho glumila u predstavi «Kokoške umiru od ljubavi», te «Jesen, zima, proljeće, ljeto puta sto godina».

EKOLOŠKA RADIONICA – IZRADA LUTAKA
Kroz pričaonicu u tehnici kazališta sjena, dotaknuti će se važnosti čuvanja planeta Zemlje, ekologije, recikliranja, štednje energije. Od recikliranih materijala izrađivati će se lutke, od kartona, praznih kartonskih boca za sokove, praznih plastičnih boca…. Kroz radionicu učiti će se o nužnosti recikliranja, budući da će se za materijale izrade skulptura koristiti reciklirani materijali, materijali iz prirode kao i klasični materijali glina, papir, boja.
Na radionicu je potrebno donijeti materijale koje više nečete koristiti, a koje ćete reciklirati i od njih napraviti lutke! Materijali mogu biti kartonska ambalaža iz domaćinstva, plastične boce, tetra pak, neiskorištena žica, plastična ambalaža i slično
Voditeljice radionice su osnivačice Kazališta sjena Tripstih koje iza sebe imaju dugogodišnji kazališno- kreativni pedagoški rad.
Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih.Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene).
Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljuski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima.

RADIONICA STOP ANIMACIJE
Stop animacija je tehnika kojom se fizičkom manipulacijom nepokretnim predmetima “udahnjuje život” čime se dobiva privid pokreta.
Na radionici će se gledati primjeri različitih tehnika stop animacije kao što su cut-out, claymation, animacija raznih objekta, prirodnih i drugih materijala. Nakon nekoliko animacijskih vježbi, proći će se kroz sve tehničke osnove i opreme potrebne za snimanje, te naučiti na koji se način postavlja set.
Kroz rad u grupama izabrati će se tehnika, materijali i osmisliti priča. Skicirati će se storyboard po kojem će zajedno izraditi animirani film.
Voditeljica radionice je Katrin Novaković
Katrin Novaković diplomirala je preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2012. na odsjeku Film i video. 2015. odrađuje stručnu praksu u studiu za animaciju Trikk17 u Hamburgu u Njemačkoj. Magistrirala je Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Njeni nagrađeni studentski filmovi prikazuju se na festivalima diljem svijeta. U 2020. je u selekciji natjecateljskih filmova i članica stručnog žirija na nekoliko festivala animiranih filmova. Pohađala je nekoliko radionica animacije te već neko vrijeme vodi i radionice lutka i stop animacije.
Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC – a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Tako smo u zadnjih par godina (izuzev pandemijskih) realizirali radionice i programe za djecu na otvorenom (prostor u blizini knjižnice Dugave), u prostoru MO Dugave ili u osnovnoj školi u Dugavama. Program sadrži niz kreativnih radionica od izvedbenih umjetnosti, audiovizualnih,novo cirkuskih do multimedijalnih, literarnih i vizualnih. Osim radionica, program sadrži i predstave za djecu koje su osmislili umjetnici/e važni za razvoj novocirkuske izvedbene umjetnosti u Hrvatskoj. Programi su namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta, ali i mladima u srednjoj školi.
Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja
Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici u partnerstvu s MO Dugave, Udrugom Cirkorama i Cirk Pozor.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content