JIMMY BARKA EXPERIENCE
(Slovenija)

Naziv benda inspiriran je likom Džimija Barke (kojeg je utjelovio Dragan Nikolić) iz exYu filma ‘Kad budem mrtav i beo’ (1967.) redatelja Živojina Pavlovića u kojem je Džimi umislio da baš jako lijepo pjeva te ide na audiciju u Beograd, a ustvari je potpuno bez sluha (

www.youtube.com/watch?v=lqJJs6rBwHo

). Sastav čine renomirani jazz perkusionist Marjan Stanić (bunjar benda ŽAMBO ŽOET WORKESTRAO i stalni bubnjar Vaska Atanasovskog) i dva producenta/DJ-a, Borka i Bakto zaslužni za spas od zaborava popularne ex yu funk, soul, disco, rnr glazbe 60’s i 70’s godina koju izvode u projektu TETKINE RADOSTI. Izričaj benda zasniva se na spajanju modernog i tradicionalnog, gdje Marjan izvodi lepezu plesnih ritmova na perkusijama i klasičnom bubnju u rasponu od tradicionalnih ethno ritmova sve do modernih i onih eksperimentalnih. Marjana prate DJ-evi Borja i Bakto na četiri gramofona, samplerima i efektima elektronskim audio kolažom začinjenim poznatim replikama/samplovima iz EX YU filmova.

10 minute one take video of a rehersal (shot with seven cameras):

vimeo.com/20471162

Clip from one of the concerts (Bikofe Ljubljana, 26th April 2012):

vimeo.com/41315346

Clip from one of the concerts (warmup for Parov Stelar live band, 2012):

vimeo.com/37851601

Clip from one of the concerts:

vimeo.com/29209177

Tetkine radosti:

Last volume of the Tetkine radosti mix (vol.3):

soundcloud.com/good-

foot

Video invitation for one of the parties:

vimeo.com/21027180

Video report from one of the parties:

vimeo.com/20551388

Borka:

soundcloud.com/borka

Marjan Stanič:


www.youtube.com/watch?v=WAolOU_YHfw

www.youtube.com/watch?v=y2tLu4T2KKs&feature=related

Mr Dirty Hairy,
inače Matt Davies iz Brightona – Crate digger & hip-hop producent nastupit će na otvaranju MFF-a s ‘vrećom’ krcatom originalnih 7″ funk/soul gramofonskih ploča za naše plesačko zadovoljstvo. Hairy je pasionirani kolekcionar rijetkih vinilnih izdanja iz cijelog svijeta, i kune se u analogno bio to hip hop ili funk. Hairy je glavni u državi za ‘two turntables & a mic’ rutine što je potvrdio suradnjama s Kranšvesterom, Kandžijom i General Woom. Što se tiče njegove preferencije u produkciji najfinijih jazzy beatova, za Hairya postoji samo jedna solucija: jazz vinili, AKAI MPC sampler i malo ‘Love Supreme’-a. Hairy učini nam to!

soundcloud.com/mr-dirty-hairy

www.facebook.com/Jazzfanatik

BOROVICH, inače Nenad Borović jedan od urednika koncertnog programa, Hrvatske organizacije za promociju svjetske nezavisne muzičke scene – ŽEDNO UHO. Borovich je dugogodišnji kolekecionar vinylea i strastveni ljubitelj muzike svih žanrova i podžanrova koji u sebi nose plesni groove. U egzotičnom only vinyle mixu Borovich spaja više glazbenih pravaca iz raznih dijelova svijeta uz dodatke raznih pikanterija.U igri su sledeći pravci: funk, soul, Boogie, space disco, Afro disco, NU disco, yugo funk, prog RnR ,library groove, Chicago/detroit housa te masa EDIT i extended 12″ verzija rijetkih brojeva. Pored navedenih pravaca kao pikanteriju servira glazbu iz francuskih i inih erotskih filmova 70s , te talijanskih akciskih filmova 70s i 80s kao i hrpu ostale rijetke zaboravljene filmske glazbe B produkcije 60s 70s 80s koja je u osnovi čist groove od koje kukuvi podivljaju. Naravno novi val nikada ne preskače jer kako kaže :…eeee to su bila vremena….:) Kako je Borovich romantik, a uz to i gurman kada sve dobro zakuha ooooobavezno sve začini sa šakom zaboravljenih dobro nam poznatih hitova editiranih od strane elektronskih producenata iz senke . Možda neće biti ništa od toga, no jedno je sigurno, biće to dugo i egzotično nadasve šareno muzičko putovanje gde su ples i meditacija istovremeno prisutni.

zednouho.tumblr.com/

www.facebook.com/zedno.uho?fref=ts

Od 22h, Ulaz minimalna donacija 35 kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content