Da!, nakon godinu i pol od koncerta za pamćenje, uzdanice Flying Nun Records vraćaju se s najnovijim, četvrtim studijskim albumom “Harmony”.

Slušajte “Harmony” @ goldenantennarecords.bandcamp.com/album/harmony

DIE! DIE! DIE! (Dunedin, Novi Zeland)

www.facebook.com/diediedieband

Oni su nemilosrdni, lakomisleni i ponekad prijeteći. Na snimkama i uživo donose divlju energiju i prodorne melodije koje će vas u trenutku oboriti s nogu, ali također predstaviti bend koji stalno isprobava nešto drugačije i novo.Noise Pop? Post Punk? Shoe gaze? Noise? Post gaze pop?

Nebitno, počeli su kao noise bend na koji je utjecao i njujorški post punk da bi s godinama zvuk u toj mjeri evoluirao da ih je teško svrstati u neku od ladica.

TWO FACES OF GALA (Zagreb, Hrvatska)

twofacesofgala.bandcamp.com

facebook.com/twofacesofgala

Zanimljiva kombinacija garažne i stoner buke sa punk stavom! Formirani su 2011. godine, iza sebe imaju EP izdan na Spona/Aquarius Recordsu, i novi EP koji je nabavljiv na Bandcamp-u.

MANMACHINE (Zagreb, Hrvatska)

manmachine1.bandcamp.com/

“ManMachine, solo projekt Gorana Uroića, me najblaže rečeno – iznenadio. Volio bih reći da je iznenađenje bilo ugodno, ali se jednostavno ne mogu natjerati već moram priznati da je

to jedan od najgorih performansa koje sam čuo u životu. Čovjek i sintisajzer, to je ideja čitavog projekta, i kao takva uopće nije loša, ali u izvedbi zvuči kao neka užasna perverzija Kraftwerka. Vokal koji svoje poruke o weltschmerzu poručuje preko slojeva programiranih

umjetnih melodija neartikulirano i uz puno “falšanja”. Živi

užas”-autor nepoznat.

Od 20h, Koncert 21h, Upad minimalna donacija 40 Kn

Youtube:

BIOGRAFIJA:

Sjećate se 2003.? Grozno, zar ne?

Ipak, na krajnjem jugu Novog Zelanda dva su se tinejdžera iz Dunedina, Andrew Wilson (gitara/vokal) i Michael Prain (bubnjevi), puni entuzijazma trudila prisustvovati na što više koncerata koji će im promijeniti život zauvijek.

Nakon sviranja u noise bendovima i sudjelovanja u vitalnoj dunedinskoj glazbenoj sceni, dugogodišnji prijatelji zaključili su da je vrijeme da naprave nešto uzbudljivo sa svojom glazbom. Iz toga je proizašao Die! Die! Die! Inspiriran bendovima koje su vidjeli (HDU, Bailterspace, the Dead C) i kratkim izletom u Auckland gdje su im prijatelji kojima je bilo dosta slušanja samo o bendovima iz Dunedina posudili neke nevjerojatno dobre albume, Die! Die! Die! ubrzo su počeli svirati gdje god su mogli.

Nakon svirki gdje god je bilo moguće na Novom Zelandu i Australiji, Die! Die! Die! izdali su nekoliko odličnih 7-incheva i EP-ova, a zatim otputovali u Chicago snimiti album prvijenac (2005), sa Steveom Albinijem. Album, snimljen u svega tri dana, uspio je uhvatiti suštinu njihovog zvuka uživo. Sirovo, čisto i minimalistično.

Odatle je bend krenuo na intenzivnu turneju po cijelom svijetu na kojoj su svirali posvuda, od kućnih zabava preko parkova do klubova i festivala. Kad je basist Henry Oliver napustio bend 2006., Die! Die! Die! pozvali su svog prijatelja Lachlana Andersona da im se pridruži, nakon što su vidjeli kako svira u sva tri gostujuće benda na promociji albuma u Brisbaneu.

Die! Die! Die! su napokon mogli raditi što žele.

Njihov drugi album “Promises, Promises” (2007) snimljen je u trošnoj staji sjeverno od New Yorka. Nakon što je album dobio odlične kritike širom svijeta (uključujući ocjene 8/10 u časopisima The Guardian i NME), opet su krenuli na turneju koja je trajala do prošle godine kad su se vratili u Dunedin da napišu treći album Form. Usput su prikladno potpisali za izdavačku kuću Flying Nun Records s Novog Zelanda. Golden Antenna Records trenutno re-izdaje to remek-djelo za Europu.

Album “Form”, koji je Nick Roughan iz The Skepticsa majstorski producirao i snimio je Die! Die! Die! kakav nikada niste čuli. To je album koji su oduvijek htjeli snimiti i album koji ste znali da će jednom napisati. Zaziva sve ono što čini ovaj bend toliko uzbudljivim, pa i više, ali ne dopušta da određivanje. Je li to noise-pop? Post punk? Shoe gaze? Noise/post/gaze/pop? Kako god opisali svirku DIE! DIE! DIE! album je nemilosrdan, lakomislen i ponekad prijeteći. Ima svu divlju energiju i prodorne melodije prijašnjih izdanja. Može vas u trenutku oboriti s nogu, ali također pokazuje bend koji isprobava nešto drugačije. Kolizija zvukova!. (R)evolucija.

Snimljen 2010., četvrti album Harmony izašao je u kolovozu 2012.

Die! Die! Die! su:

Andrew Wilson: Vokal, gitara

Michael Prain: Bubnjevi

Michael Logie: Bas

Prije, za vrijeme i nakon koncerta očekuje vas slušaona pod okriljem DJ Disonaura i DJ Mr. Slimea. Na meniju: Post-Punk / Noise Rock / Indie / New Wave / Shoegaze / Lo-Fi / Garage…Dobar tek!

Od 20h, Koncert 21h, Upad minimalna donacija 40 Kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content