YT (UK) + I-tal Jam (Zg)

Vrata u 22h, koncert od ponoći, amjuza do jutra……..

Roots HI-FI #12 Riddim edition.

Ovaj put s gostom iz Engleske poznatpod imenom YT. Roots HI-FI promovira ROOTS REGGAE GLAZBU, kako staruškolu tako i novu. Dođite, provedite noć s nama. PUT ON YOUR DANCING SHOES!

Ovaj put s ponosom možemo predstavitikolaboraciju I-tal Jama s britanskim vokalom YT-om. Po prvi put I-tal Jam surađuje sastranim i ozbiljnim vokalom kao što je YT.

Na ovome će koncertu bend sviratiritmove sa zadnjeg albuma YT-a Straight Outta Britan kao i nekelegendarne jamajkanske ritmove…

new.music.yahoo.com/yt/albums/straight-outta-britain–32779648

Za sve koji su poslušali njegov albumovaj će koncert biti prava prezentacija suradnje britanskog ihrvatskog zvuka.

After show party via Medo (BalkansHIFI). Balkans HIFI zaslužan je za niz dobrih gostovanja ipopunjavanja domaće reggae scene zanimljivim i aktulanim gostima.Izdaju svoje mix-tapeove i produkcije, i rado su viđeni na svimvećim i manjim reggae eventima u državi i šire. Odgovorni su i zaradio emisiju ZION RADIO i još puno toga.

Pre-selection via Peter Posh (akaPrince Šango), član Kingston Sounda ZG. Iz svojih kutija čupastaro i novo, cilj mu je to “mash up the dance, not the people.”

Uz pomoć Udruge Attack održat će sedva koncerta, jedan u klubu Attack u Akc Medika i u klubu Quasimodou Splitu.

Datumi su:

16.12. Zagreb

17.12. Split.

YT info:

Ovoga puta riječ je o YT-u, jednom odnajuzbudljivijih izvođača s Otoka! Čovjek odgovoran za “Straightoutta Britain” album izdan na Sativa etiketi, koja je uz YT-alansirala i Bongo Chillija, kao i Darien Prophecya, YT se nameće kaoglavni proizvod etikete, te vrlo brzo osvaja publiku diljem svijeta!Naoružan svojim fantastičnim lirikima koje pucaju direktno u glavus vitalnosti te jedinstvenim flowom nije ni čudno da YT glasi zahard MC-ija! Kao bijelac u dominantno crnom reggae svijetu snašao seodlično, pa nastupa kao host MC na vodećim soundsystemima poputSaxonsa ili Sir Tropica, a ostvaruje suradnju i s drugim dijelomscene, pa još 1992. snima singl za legendarne UK dubbere Iration Steppas!

Također, do danas, YT je jedini bijeliMC koji je nastupao na najvećem reggae eventu na svijetu,jamajkanskom Stingu, gdje je dijelio pozornicu s veličinama poputBounty Killera, Macka Diamonda, Spragga Benza i mnogih drugih! YT jedo danas doktorirao “fast chat”, dancehall deejaying ukojem se mogu vidjeti utjecaji brzih MC-ija s Otoka poput PapaLevija, Tippa Iriea, ali i drugih artista poput Sizzle itd. Njegovese ploče prodaju od Jamajke do Japana, a sve je počelo spomenutimalbumom “Straight outta Britain”, s kojeg moramo izdvojitihit singl “England story”, a koji ga lansira u jednog odnajangažiranijih MC-ija na reggae partijima u svijetu.

I-tal Jam info:

I-tal Jam – prvi hrvatski reggae riddimbend

Članovi benda okupili su se kako biupotpunili reggae priču s jednim bendom koji svira orginalnejamajkanske ritmove na svoj način. Jedna od ideja I-tal Jama, uzriddim edition, je full free style sesion iz kojega je nastala bašova riddim varijanta. I-tal Jam je ekipa sastavljena od vrhunskih,mladih i energičnih muzičara koja vas seli na strop uz nedostatkegravitacijskog polja, zakopava vaše predrasude duboko pod zemlju…Opako muzičko porinuće koje će vas provesti kroz sve ono što stehtjeli slušati, ali niste imali dovoljno sluha… Ili dovoljnoiskustva… Ili i jedno i drugo…

Orginalna postava:

MUSA (Stillness, Egoless),

DR. OBI (Bamwise, Digitron, JahsticeRoots Hi-Fi),

BAMSTER (Bamwise, DubStep Club,Jahstice),

GOLDO (Bamwise, Brain Decay),

JEW BWOY (Digitron, Bamwise, BrainDecay)

Music links

soundcloud.com/italljam/sets/i-tall-jam-13-01-2011-live/

www.youtube.com/watch?v=TaBWO6QZeUQ

www.youtube.com/watch?v=W10-4OyFRqc

www.youtube.com/watch?v=A-FkRDmImUY&feature=related

Upad: 35kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!

Skip to content