KRUM BUMS (S.A.D)
Američka savezna država Texas ima dugu i impresivnu punk povijest, a grad koji je bio njena prijestolnica je Austin. U kasnim sedamdesetima i ranim osamdesetima u Austinu su se otvarali prvi klubovi gdje je ondašnja punk scena započinjala, a među glavnim klubovima bio je Raul’s.
Austin je također grad koji nam je 1979. donio velikane i pionire scene poput Millions of Dead Cops, godinu dana kasnije Dickse i Big Boyse te desetak godina kasnije At the Drive In.
2011. je godina, a Austin je i dalje punk prijestolnica Texasa. Raul’s se zatvorio, ali zato su tu Emo’s i Red 7, klubovi koji polako poprimaju kultne statuse.
Danas se također tamo odvija jedan od najvećih hardcore/punk festivala, Chaos in Tejas.
Nova ekipa je na sceni već neko vrijeme, a među najpoznatijima su Krum Bums. Predvođeni vokalom Dave Tejasom, koji svojim specifičnim vokalom distancira bend od drugih sličnih, Krum Bumsi su napravili ogroman uspjeh u Americi. Na turneje su uglavnom išli s prijateljima iz svog rodnog grada, Lower Class Brats i World Burns To Death, a također su svirali skoro sa svim većim imenima koja su ikad prošla kroz Austin, od old school bendova poput T.S.O.L., Youth Brigade, Feara i Verbal Abusea, do malo modernijih i žanrovski podudarnijih poput The Virus, The Casualties, Unseen, Defiance i Distillersa.
Imaju 6 albuma iza sebe, od kojih je prvi izašao 2000.godine, a zadnji te trenutno aktualni, “Cut the noose”, prije par mjeseci.
Nakon puno turneja po SAD-u, abnormalnih količina ispijenih piva, hrpe pretprljenih provala u kombije i krađe opreme, drugi put dolaze u Europu, a prvi put u Hrvatsku, te svi zainteresirani moći će ih pogledati 23.11.2011. u klubu Attack koji se nalazi u sklopu popularne Medike.

O predgrupama ćete biti dodatno obaviješteni/e.

Vrata 21, Koncert 21.30, 30 kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content