UNISON (Beograd)
www.myspace.com/unison011
www.facebook.com/pages/Unison/348652910069
Ponovno u Zagrebu, a bome i nakon dugo vremena u Attack!-u. Jedan od najdugovječnijih hardcorepunk bendova ex-yu scene, koji je uz to mijenjao zvuk iz izdanja u izdanje. Respektabilno, s obzirom da i rijetko koji bendovi na zapadu uspijevaju uskladiti takvu dugotrajnost i konstantno mijenjanje utjecaja. No, i uz tako šarolik opus, zvuk im je uvijek bio prepoznatljiv, hardcore mračnijeg, mučnijeg tona, u početku inspiriranog ranim američkim melodičnim hardcore bendovima (kao najistaknutiji su sigurno Battery), no ubrzo postaje vrlo specifičan uz asimilaciju melodija balkanskog podneblja, pogotovo romske muzike. Netko je jednom napisao da je misterija kako nikada nisu završili na CrimethInc.-u, a sigurno bi se mnogi
složili, jer bi se osim zvučno i atmosferski, uklopili i dubinom tekstova, nerijetko političke tematike, ali uvijek kroz vrlo osobnu perspektivu.

BIRDS IN ROW (Francuska)
birdsinrow.free.fr/index2.php
throatruinerrecords.bandcamp.com/album/cottbus
U poprilično kratkom roku vraća nam se ovaj radoholičarski trojac (uguravši još jednu turneju između one od prošlog puta i ove). Za sve one koji su ih propustili prošli put, očekujte generalno bluesy mješavinu Converge, Cursed, Modern Life is War, Life Long Tragedy, no ne kao blijedu kopiju svih navedenih nego više kao evoluciju zvuka tih bendova. Svirat će i neke nove pjesme, koje nažalost do onda još neće biti objavljene.

BLACK SAILS (Zagreb)
www.facebook.com/blacksailshc
www.myspace.com/hiddenlayer
Nakon poprilično čestih žanrovskih zaokreta, od kaotičnog mosha su došli do prljavog modernog melodičnog hardcore-a, za koji se mnogi slažu da je najuvjerljivija faza benda dosad (do ne tako davno zvanog Hidden Layer). Pazite da ne nagazite na vokala na podu!

VRATA 21h, KONCERT 21:45, UPAD 30kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content