AKC ATTACK i SKAVILLE BOOKING PREDSTAVLJAJU
 

THE UPSESSIONS (Amsterdam, Nizozemska)
www.myspace.com/upsessions
Sve je počelo u siječnju 2005. kad je nizozemski trombonist Giel Mulder dobio ideju da osnuje reggae bend. Nije namjeravao doslovno kopirati zvuk reggaea iz 60-tih, već ga iskoristiti na svoj vlastiti način. Zajedno sa pjevačem i tekstopiscem Bossom Van Trigtom, bivšim članom Rude Rich and the Highnotes, tražio je prave glazbenike za upotpuniti bend i nastali su The Upsessions.
Nedugo po okupljanju snimaju demo-CD koji su poslali izdavačkim kućama, časopisima i booking agencijama koje su istog trena pokazale zanimanje za njih. U međuvremenu, uspješno su održali prvih nekoliko koncerata u Nizozemskoj. Nakon koncerta na najvećem nizozemskom skate festivalu (Dutchskatefestival), u Melkwegu u Amsterdamu, The Upsessions kreću u međunarodne vode: sviraju u Francuskoj, Švicarskoj, Belgiji i na velikim festivalima (This-is-Ska i Summer safari) u Njemačkoj. U rujnu 2006. The Upsessions ponosno potpisuju ugovor za legendarnu englesku izdavačku kuću MoonSkaWorld koja izdaje njihov album “The New Heavyweight Champion” u svibnju 2007. Nakon mnogobrojnih odličnih recenzija albuma prvijenca i dvaju 7″ vinila, The Upsessions sviraju na najvećem njemačkom ska festivalu Potsdamer Ska i na Riverside Stompu u Mainzu. 2008. godine nastupili su na najvećem južnoeuropskom ska festivalu, RudeCat u Gironi u Španjolskoj, a kasnije iste godine na Mighty Sounds Festivalu u Pragu koji ima 30 000 posjetitelja svake godine. Krajem 2009. održali su 10-dnevnu europsku turneju “Beat you Reggae” koja ih je odvela u Francusku, Italiju, Švicarsku i Španjolsku. Nakon nekih promjena u postavi početkom 2009., održali su proljetnu turneju tijekom koje su posjetili Kopenhagen i neke festivale u Nizozemskoj. Drugi studijski album “Beat you Reggae” izašao je u rujnu 2009. za Grover Records i uspješno pridobio publiku.
The Upsessionsi, poznati po svojoj čvrstoj ritam sekciji, nevjerojatnom zvuku klavijatura, dotjeranom izgledu i zaraznoj izvedbi, spremni su svirati bilo gdje, bilo kad.
“cool and deadly, rough and badly, this band’s gonna rock you up madly”

HOMEGROWN SOUND (Zagreb)
Mladi sound već ste imali priliku čuti na raznim mjestima, ali uglavnom uvijek u istim dub steppers ritmovima. Ovaj put to neće biti tako! Homegrown dolazi sa friškom selekcijom kako bi vas održao budnima do ranih jutarnjih sati. Sprema Vam veseli Ska & Roots selection, pun pozitivnih vibracija i dobre zabave, a za uzvrat od Vas tražimo da plešete za nas!

Medijski pokriva:

Reggae.hr – www.reggae.hr

Muzika – www.muzika.hr

VRATA 21h, KONCERT 22h, UPAD 35kn

Muzika – www.muzika.hr
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content