NED – 16.4.

Nakon podužeg zimskog mirovanja iskorištenog za unošenje kalorija, došlo je vrijeme da i mi obogatimo koncertnu ponudu s kakvom gigčinom! Zadnji gig u našoj organizaciji tog iznadprosječno toplog mjeseca studenog bio je Uranium Club, opisan od strane jednog glazbenog kritičara sada već propale hrvatske verzije magazina Rolling Stone kao – “najbolje što se dogodilo domaćem klupskom programu u 2016.”

No da ne duljimo previše i pređemo na ono bitno – svima vama koji razmišljate o iskorištavanju produženog vikenda odlaskom van grada preporučujemo da to NE RADITE jer na stageu pod nabrijanim lightom Attacka zabit će se slijedeći bendovi:

PMS 84 (Portland)

Zagrebom je prošao pozamašan broj bendova iz Portlanda različitih žanrovskih i podžanrovskih opredjeljenja, no niti jedan nije pokazivao tolike simpatije prema britanskom 82 punku kao PMS 84. U tri godine postojanja i gigovanja po kojekakvim rupčagama, uspjeli su i snimiti dobro prihvaćeni demo tejp i dva singla, a za europsku turneju pripremili su osam novih pjesama za 12″ koji izlazi za španjolski Discos Enfermos records.

Ozbiljna preporuka ljubiteljima G.B.H-a i Partisansa s izraženim afinitetima za poganje sa zgužvanom plastičnom bocom bambusa.

pmseightyfour.bandcamp.com/

RIXE (Pariz)

Nastali su 2015. godine pod dirigentskom palicom Maximea, simpatičnog mladića i gitariste Youth Avoidersa, benda kojeg ste imali prilike provjeriti uživo prije par godina u Grey Roomu i koji će se ponovno ukazati u Agramu krajem petog mjeseca. Spomenuti mladić se u Youth Avoidersima odiješio gitarske dužnosti, zasjeo za bubanj i pokrenuo novi bend s dva ćelavca-tregeraša što se smucaju po francuskim Oi! bendovima poput Lions Law, Hard Times i Atlantes.

Nakon izbacivanja prvog singla “Coups & Blessures”, bend munjevito postaje popularan kako kod mladih i starih panksa, tako i među ljudetinama koje zapravo uopće ne mirišu oi pankčinu kao takvu. Ta činjenica u principu uopće ne izaziva preveliko čuđenje, jer uz sve te pop strukturirane, nevjerojatno catchy i himnične pjesme gdje sva tri člana jednoglasno urlaju, vrlo teško je ostati ravnodušan.

Iza sebe imaju tri singla na La Vida Es Un Mus recordsu, pozamašan broj odsviranih koncerata i turneja s obzirom da postoje samo dvije godine, a ovo im je prvo pojavljivanje na ovim prostorima.

Za: Štovatelje britanskog punka s naglaskom na Blitz i francuske ojčine.

Coups Et Blessures 7″
www.youtube.com/watch?v=bnNpmq957oo

Nerfs A Vif 7″
www.youtube.com/watch?v=bd0EFa25Imw

Baptème Du Feu 7″
www.youtube.com/watch?v=Txpu10tOPhE

EKE BUBA (Zagreb)

Sirovo garažno punk rešetanje koje je napokon prepoznato i kod domaće publike. Svakim gigom postaju sve ubojitiji, a specijalno za ovu gažu pripremili su i par novih songova.

doomtownrecords.bandcamp.com/album/rat-bite-cs

U.B.T. (Zagreb/Čakovec)

Novi bend sastavljen od vlasnika izdavačke kuće Aftermath tapes i dva mlada nabrijana sjevernjaka. Kako kažu tandrče “overdrive HC thrash”, a ovo im je prvo pojavljivanje u Attackovim odajama. Bit će brzi i kratki, stoga dođite na vrijeme.

ubtnoise.bandcamp.com/releases

Prije, između i nakon bendova za slušaonicu su zaduženi: DJ Opušteno i DJ Čoeče.

UPAD: 35 KN / START 22:00

www.facebook.com/events/1210880902300928/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content