Subscena i Attack Fest predstavljaju:

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas povodom Attackovog rođendan poziva na vizualnu predstavu, “Radni naslov: Utopija” 17. listopada u 19h u Filmskom Studiu Medika. Ulaz na izvedbu je slobodan!

“Radni naslov: Utopija” vizualna je predstava nastala tehnikom skupno osmišljenog kazališta (eng. devised theatre) iz radionica 7. Festivala grafoskopa 2023. u organizaciji Autonomnog kulturnog centra ATTACK i Kazališta sjena Triptih, a rezultirala je prezentacijom i suradnjom koja se nastavila narednih pet mjeseci i premijernom izvedbom na 27. međunarodnom Festivalu alternativnog kazališnog izričaja.

Predstava tematizira oslobođenje od okova zamišljenih ideala te skupni eksperiment stvaranja prostora zajedništva koje tolerira individualizam, ali ga ne podrazumijeva niti odlazi u krajnost. Tražen je balans između kolektivnog i individualnog, kroz reference kulture, socijalnih fenomena i osjećanja svakog pojedinca u procesu.

Ideja i koncept: Grupa

Režija i mentorstvo: Marijan Josipović i Nikolina Odobašić

Dramatrugija: Ives Buljan Gladović

Grupa: Helena Grčić, Natalija Pintarić, Marina Brkić, Ivo Miočić, Goran Kovačević, Jelena Maurin, Marijan Josipović, Nikolina Odobašić, Ives Buljan Gladović

____________________________________________
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.
Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija RH i Zaklada Kultura nova.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content