Metalizacija hardcore scene nije novotarija. Traje već gotovo 40 godina i razvija se u raznim smjerovima. Ipak, u svom tom razdoblju u Zagrebu se nikad nije dogodio festival koji će na jednom mjestu okupiti razne razarače koje je oblikovao upravo ovakav zvuk.
Kopali smo po podzemlju, slušali šta radi scena i nekim slučajnim spletom okolonosti smo brejkdaun i trganje u pitu zamislili kroz cjelovečernju plejadu bendova sa svih strana zemalja iz tranzicije! Crnilo i AKC Attack zajedničkim snagama razbijaju monotoniju petka. Zaboravite na sve fizičke aktivnosti jer ove večeri će ih biti puno i previše jer pred nama je prvi ikad:

▬▬▬
**MOSHFEST**
**REACH AD**
hardcore, Pomurje
**BLANKFILE**
hardcore, Beograd
**SURVIVED BY NOTHING**
metallic hardcore, Zagreb
**PRIMITIVE DREAD**
crossover thrash, Ohrid
**SWORN TO DEATH**
groove metal, Zagreb
**THROATWISTER**
groove metal hardcore, Zagreb
**AKC ATTACK**
04.10.2024. // 20h
Ulaznice: bit.ly/47noElu
▬▬▬

**REACH AD** je slovenski 4-člani bend (pokrenut 2017.) koji donosi mješavinu modernog hardcorea s metal utjecajima.
Od izdavanja svog EP-a “Oath Of Defiance” penju se na scenu europskog hardcorea nastupajući uz bendove kao što su Terror, Deez Nuts, Bold, Backtrack, Born of Osiris, Within Destruction i obilaze Europu na tour-u sa Risk It i Combust u ožujku 2023. Bez znakova usporavanja spremni su staviti slovenski hardcore na kartu jednom i zauvijek!
🔗 reach-ad.bandcamp.com
🔗 facebook.com/reachhc
🔗 www.instagram.com/reach__ad/

▬▬▬
S uvijek vrućega beogradska asfalta nam stiže hardcore mašina **BLANKFILE** koja također svoju sreću pronalazi u mješanju tvrdog kora s usporavanjem i doziranom količinom gruva koji čitavu priču izmješta iz striktnih žanrovskih okvira. Maksimalano iskreni u onom što rade, tjeraju u mosh pit i ovo je njihov prvi ikad zagrebački nastup.
🔗 blankfile.bandcamp.com/album/gold-standard
🔗 facebook.com/blankfileband
🔗 www.instagram.com/blankfile

▬▬▬
Cijeli ovaj događaj nije moguć bez lokalne metalizirane sile **SURVIVED BY NOTHING**. Momci se mjesecima pripremaju za ovaj gig. Nove pjesme i album samo što nisu gotovi. Svaki puta nas izbiju iz mrtvila i natjeraju na pokret. Za one koji ne znaju riječ je o vrlo death utjecajima nabijenom hardkoru i njihov je zvuk sabiranje onoga što danas rade razarači poput END, Knocked Loose itd. Garantiramo da je ovo mjuza za mosh i ako ostanete stajati na mjestu vraćamo pare za ulaz!
🔗 survivedbynothing.bandcamp.com
🔗 web.facebook.com/survivedbynothing
🔗 www.instagram.com/survivedbynothinghc/

▬▬▬
Nešto se opako događa na jugozapadu Makedonije. Ekipa tvrdih likova je odlučila svoju ljubav prema staroj školi crossovera osuvremeniti i staviti u vlastiti kontekst. U ljepoti planinskog kraja nastaje **PRIMITIVE DREAD** kao odgovor na ono što rade Municipial Waste ili Power Trip. Ovo je jedan od onih bendova koji vas tjeraju u mosh! Taman će dan kasnije krenuti na turneju s MADBALL-om! Također, prvi nastup pred zagrebačkom publikom.
🔗 primitivedread.bandcamp.com/
🔗 web.facebook.com/primitivedread
🔗 www.instagram.com/primitivedread/

▬▬▬
**SWORN TO DEATH** polako i sigurno preuzimaju groove štafetu kada se rodi o lokalnom metal bendu. Njihovo odrastanje uz Panteru i ostale tome slične junake je ostavilo utjecaja i u zvuku. Možemo reći da ima tu i natruha mrtvila ali ipak nekako sve ostaje u domeni gruvasta moderna zvuka. Biti će to sjajna uvertira u moshom nabijenu noć!
🔗 sworntodeath.bandcamp.com
🔗 web.facebook.com/sworntodeathband
🔗 www.instagram.com/sworntodeathzg/

▬▬▬
No, kakav bi to koncert bio bez jednih od poznatijih teškaša u hevi hardkoru. Nakon predugo vremena u Zagrebu: **THROATWISTER**. Odsvirali su svaku rupu uzduž i poprijeko, tjerali i one koji se nikada nisu natjerali u mosh svojom verzijom groove metal hardkora, a mi se sa sjetom sjetimo njihova koncerta u dvorištu Medike kada su pomeli sve pred sobom. Skakati ćemo visoko jer njihov je let ono što i nama treba za prve redove ispred bine, gdje prestaje život kakvim smo ga poznavali i počinje nova era u kojoj mosh kraljuje.
🔗 throattwister.bandcamp.com
🔗 web.facebook.com/ThroaTTwisteRzg
🔗 www.instagram.com/throattwister/

▬▬▬
**Satnica:**
Vrata: 20.00
Sworn to Death 21.00 – 21.30
Survived By Nothing 21.45 – 22.15
Blankfile 22.30 – 23.00
Throattwister 23.15 – 23.45
Reach AD 0.00 – 00.30
Primitive Dread 00.45 – 1.30

▬▬▬
**Crnilo Booking:**
www.facebook.com/manifest.crnila
www.instagram.com/crnilo_booking
www.tiktok.com/crnilo.booking
**AKC Attack:**
www.attack.hr
www.facebook.com/akc.attack
www.tiktok.com/akc.attack

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content