AKC ATTACK s ponosom predstavlja:
DEAFKIDS, TEST & VARBOSKA (live)
SRI, 2.10. | 20:00 – 01:00 | 10 EUR
DEAFKIDS (Rio de Janeiro, Brazil)
Nakon gotovo trinaest godina karijere, tijekom kojih su se etablirali kao jedno od najrelevantnijih imena iz Južne Amerike, Deafkidsi se vraćaju na pozornicu Attacka u sklopu još jedne monolitne europske turneje. Riječ je o bendu koji prkosi kategorizaciji, stoga nas tvrdnja da Deafkidsi kombiniraju elemente elektronske glazbe, eksperimentalne avangarde, psihodelije i latinoameričke poliritmije, uz neizostavne tehnike duba i noisea, čini znatiželjnima, pa čak i kad smo već upoznati s njihovim bogatim opusom. U sklopu ove europske turneje Deafkidsi promoviraju aktualno izdanje , s kojim, za razliku od prethodnih albuma na kojima smo navikli slušati siloviti zid buke, naglasak stavljaju na apstrakciju i manipulaciju perkusija te tradicionalnih brazilskih instrumenata, pokušavajući opisati nadrealni osjećaj koji u nama budi promišljanje o ekološkoj distopiji koju tek moramo proživjeti.
TEST (Sao Paolo, Brazil)
Bend koji dijeli sličan glazbeni put kao i njihove kolege na turneji. Svoju su karijeru započeli kao death-grind bend, no ograničavajuće konvencije tog žanra nagnale su ih na eksperimentiranje s ritmovima i kompozicijom. Rezultat njihovog eksperimenta je prepoznatljiva buka karakteristična za DIY , koja u poliritmičkoj sintezi s igrivim melodijama puno bolje rezonira njihovo glazbeno porijeklo i utjecaje. Inače, TEST je jedan od najaktivnijih brazilskih bendova, a svoje nastupe često održavaju u okupiranim javnim prostorima, zbog čega je i prostor Medike idealno mjesto za predstavljanje njihovog zvuka domaćoj publici.
varboska (live)
Profesor fizike, glazbeni producent i vizualni umjetnik iz Zagreba. Kristian stvara eksperimentalnu elektro-akustičnu glazbu, prepunu autobiografske metonimije te hipnagoških i ritualnih motiva. U Zagrebu smo ga navikli gledati kao DJ-a na klupskim večerima, ali i kao live-act na događanjima koja njeguju i slave eksperimentalnu glazbu. Uz sve navedeno, jedan je od osnivača SNOP-a, serijala koncertnih i diskurzivnih večeri inovativnih audiovizualnih performansa eksperimentalnih umjetnika iz presjeka sfera zvuka, slike i prostora. Varboskin kvadrofonični live-act na premijernom izdanju SNOP-a oduševio je i nas i kritiku, stoga nismo dvojili ni trenutka oko poziva za ovaj koncert.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content