RADIONICA CIJANOTOPIJE
23 – 26.09.2024. od 18.00
Infoshop Pippilotta, Medika, Pierottijeva 11

 

Autonomni kulturni centar Attack poziva vas na prijavu za radionicu cijanotopije koja će se održati 23.-26. rujna od 18.00 sati u Infoshopu Pippilotta, Medika, Pierottijeva 11.

Radionice su besplatne, a prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na poveznici: shorturl.at/k1GPZ , zaključno s 22.09. 2024. u 12.00

Radionica cijanotipije, namijenjena je polaznicima/cama koji su zainteresirani za polje vizualnih umjetnosti, fotografije i grafike te polaznicima/cama sa interesom prema DIY održivom pristupu fotografiji.
Radionica će kroz 4 termina polaznicima/cama dati osnovna teorijska i praktična znanja izrade fotografija i fotograma u tehnici cijanotipije.
U prvom terminu polaznici/ce će se proći kratku povijest tehnike nakon čega će se pripremiti kemikalije i papiri/tkanina za idući termin. Polaznici će tada također odabrati svoje motive te od njih stvoriti digitalne negative koji će se koristiti u idućem terminu.
U drugom terminu polaznici/ce će isprobati samo razvijanje, na suncu te pod lampom, oksidacijom printa i pripremom vode za razvijanje.
U trećem terminu polaznici/ce će na svojim sada razvijenim i osušenim radovima isprobati tehnike izbjeljivanja i toniranja.
Posljednji termin polaznicima/cama daje slobodno korištenje tehnikom za razvoj završnih radova.

Voditelj radionice je Karlo Klanc


Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra, koji je financijski podržan od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba –Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo i Zaklade kultura nova

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content