OTVORENJE IZLOŽBE DRUGE GODINE PREDDIPLOMSKOG STUDIJA NOVI MEDIJI

Četvrtak 25.6.2020. u 20:00 H
Galerija Siva
AKC Medika
Pierrotijeva 11

Izložba je otvorena do utorka 30.6.
Galerija radi svakim danom 17-20 h, osim nedjeljom kada je zatvorena.

Svake godine Akademija Likovnih Umjetnosti u Zagrebu završnu izložbu održava u svojim prostorima. Ove godine realizacija istog je teža jer su prostori stradali u nedavnom potresu te je Galerija Siva svoj prostor ustupila studenticama druge godine preddiplomskog studija Novih medija.

Cijela izložba temelji se na radovima nastalima za vrijeme izolacije.

Lana Đurđek – Self Shots

Ova serija fotografija bavi se svojevrsnim odnosom autoportreta i današnje pojave kulture selfija. Autoportretima u ovom periodu izolacije pristupa se kao materijalu za istraživanje odnosa sebe sa sobom, sebe s društvom te svoje pozicije u društvu.

Magdalena Janđel – Putopis iz karantene

Audio zapis koji tematizira psihu pojedinca u vrijeme neuobičajene svakodnevnice, točnije mentalno stanje osobe za vrijeme samoizolacije povodom izbijanja pandemije korone virusa u svijetu. Korištenjem naratora nad svakodnevnim zvucima i spajanjem konkretnih činjenica sa subjektivnim iskustvom pojedinca rad utjelovljuje osjećaj usamljenosti, bespomoćnosti i apatije.

Martina Komljenović – username: fawngz

Rad tematizira unutrašnju bitku s queer identitetom i sakrivanjem istog. Prikazuje vinjete tog iskustva koristeći avatara iz igrice, AR efekata te teksta kojima se istražuje identitet u online prostorima te se bavi refleksijom na osobna iskutva i razmišljanja.

Mara Nola – Vizija doma

Vizija doma je rad koji se sastoji od fotografija spavaćih soba pogođenih potresom. Te je uzet motiv kataloga, konkretnije Ikeinog kataloga. Fotografije su složene u katalog pri čemu umjesto opisa namještaja imamo ispovijesti pogođenih građana i informacije o tome kako se grad i vlada nose sa cijelom situacijom.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content