AKC Attack, Cirkorama i Zvjerinjak vas pozivaju na 8. MART U ATTACKU!

Povodom feminističkog 8. Marta organiziramo cjelovečernje druženje u Attacku. Program započinjemo pripremom večere, a završavamo projekcijom filma Kraljičin utjecaj i Zvjerinjak partyja u režiji splitskog QueerANarchive kolektiva.

People’s kitchen @ Infoshop Pippilotta
Priprema večere: 14:30
Večera: 19:30

People’s Kitchen inicijativa djeluje u okviru AKC / Infoshopa Pippilotta, a bavi se problematikom nedostatka/viška hrane te se jednom mjesečno posjetiteljima ponuditi šarolik obrok od namirnica koje bi inače bile odbačene.
People’s Kitchen obroci se, osim od odbačene, a itekako iskoristive hrane preostale u obilju po završetku radnog vremena tržnica, sastoje i od solidarnosti, promišljanja i inspiracije na akciju, zasigurno ne samo vezano uz teme gladi, veganstva i različitih usamljenosti.
Obroci su besplatni, a svaki solidarni doprinos omogućava daljnje funkcioniranje kuhinje (npr. nabavku plina, žitarica, začina, pokrivanja troškova obroka) i time još zajedničkih blagovanja. Hrana se zajedničkim snagama prikuplja, pere, rezucka, te kuha prema zajedničkom obroku i pospremanju; uz razgovor i druženje.

Kino Cirkus // Projekcija filma Kraljičin utjecaj (Hiko – nestajuća kultura u Togu)
19:30 @ Infoshop Pippilotta

Kraljičin utjecaj je priča o nestajućoj kulturi polinezijskih žena žonglerki u Kraljevini Tongo. Kroz svoje priče žene dijele povijest i Hiko kulturu kroz vidljiv utjecaj kraljice Salote na ovaj tradicionalni ples (vještinu) i osnaživanje žena na tom udaljenom otoku. Redateljica – Paprika Leaverton, također profesionalna žonglerka, otkriva kako kroz svijet žongliranja (Hiko) dobiva priliku predstaviti jedinstvenu kulturu u kojoj samo žene žongliraju. Vulkanski tsunami 2022. u Tongu pokazuje koliko su otočni narodi osjetljivi na prirodne katastrofe i kako lako tradicije mogu nestati. Misija filma Kraljičin utjecaj je održati Hiko živim!

Kino Cirkus ciklus je filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja. Kino Cirkus nasljednik je Cirkuske srijede koju ju je organizirala Mala performerska scena. Projekt 2014. godine seli u Split u organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 i mijenja naziv u Kino Cirkus. Filmovi se od 2018. godine prikazuju i u Zagrebu kada se u ovaj projekt partnerski priključuje Cirkorama. Od 2019. godine Kino Cirkus se širi na ostale gradove u Hrvatskoj i danas se filmske projekcije redovito održavaju u Puli, Rijeci, Samoboru, Križevcima, Splitu i Zagrebu. Od 2022. godine Kino Cirkus provodi se kao dio programa Nacionalne cirkuske platforme.

ZVJERINJAK Party
AKC Attack // 21:00 – 02:00 // 3€

Zvijernjak friends će poslužiti za večeru female + sexy anger from Whitney to Rosalia uz nježne i brze bpm-ove highpopa, eurotrance, neoreggaetona i techna!

DJ surprise guest
Lucija www.instagram.com/jele_ivina/
mapalma soundcloud.com/mapalma
gabibabydoll *Souncloud under construction*

ZVJERINJAK je queer party kojeg je zajednica kroz godine prepoznala kao mjesto na kojem se osjeća slobodno i sigurno, gdje svoju seksualnost i rodni identitet može izraziti bez straha od uvrede i nasilja. Ukoliko doživite bilo kakve neugodnosti slobodno se obratite volonterima i organizatorima kako bi pokušali spriječiti potencijalno nasilne situacije.

Ovogodišnji program ima i humanitarni karakter. Sav višak prihoda od večere i ulaznica, proslijediti ćemo Alexu, transrodnom Romu, koji pokušava preživjeti u društvu koje nije senzibilizirano za druge i drugačije.
Više o Alexovoj priči pročitajte na poveznici: www.crol.hr/index.php/zivot/10510-ima-li-u-hrvatskoj-mjesta-i-zivota-za-transrodnog-roma?rCH=2

Podsjećamo i na tradicionalni Noćni marš koji počinje u 18:00. Ruta je Trg žrtava fašizma (okupljanje u 18:00) – Ulica Franje Račkog – Jurišićeva – Trg – Ilica – Gundulićeva – Masarykova – Teslina – Zrinjevac. Nakon marširanja, svi pravac u Mediku!

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content