SUBOTOM, od 17:00 do 19:00

Proezlotta literarni kružok je rad manje grupe ljudi na tekstu i s tekstom, većinom vlastitim autorskim tekstom, koji se terminom ustalio subotom od 17:00 do 19:00 sati, u prostoru Infoshop knjižnice Pippilotta, Pierottijeva 11, Zagreb.
To je u otvorena grupa potpore, grupa za afirmaciju vlastitog literarnog stvaranja, za prihvaćanje izazova, vježbanja vlastitog pisanja te definiranja stila… Pišemo proeziju (poeziju i prozu jednom riječju), ali eksperimentiramo i sa drugim formama i stilovima! Vodimo se načelima međusobnog poštivanja stavova, mišljenja i ideja te poštivanja različitosti (nacionalne, spolne, rodne, rasne, socijalne, seksualne, vjerske i akademske), a ne ostavljamo mjesta za bilo kakve tipove diskriminacija i/ili vrijeđanja.
Nemamo voditelja/icu, nemamo mentora/icu, svak povremeno zauzima ovu ulogu, po dogovoru. Autoriteti smo sami sebi i ne trebamo drugih. Među sobom diskutiramo o stilovima, istražujemo granice literarnog stvaralaštva, sugeriramo druge pokušaje i međusobno se bodrimo kako bi preuzeli pravo na vlastite riječi. Povremeno izgovaranje riječi vježbamo pred mikrofonom (Open Mic, Mikrofon za sve) i ohrabrujemo druge da učine isto.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content