U organizaciji Autonomonog kulturnog centra Attack festival će se održati od 18.- 20.travnja 2013. u prostorima AKC Medika. Ohoho festival zamišljen je prventsveno kako bi se omogućio prostor neafirmiranim umjetnicima/cama čiji se broj zadnjih godina povećava, ali i umjetnicima/cama koji/e stvaraju u undergroundu, za neometano izlaganje ali i za razmjenu iskustava, edukaciju. Fokus festivala je na uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu.

Zašto ovakav festival? Prisustvujući kao aktivni akteri na ovoj sceni unatrag pet godina, svjedoci/kinje smo njezinog naglog razvoja ali i sve većeg zanimanja šire publike za produkciju umjetnika/ca koji su obuhvaćeni/e ovim granama underground umjetnosti. S obzirom da je umjetnost tzv. Street arta rubna i često se vidi u obliku “potpisa” –writinga koji mogu neugledno djelovati na fasadama, festival bi bio mjesto za edukaciju mladih, osvještavanje ulične estetike legalnim putem i rad kroz vodstvo. Umjetnost na ulici može biti jak estetski segment koji bi poboljšao vizualni identitet sivih gradskih četvrti – što je veliki svjetski trend.

S druge strane strip stvaralaštvo ima golemu komercijalnu produkciju širom svijeta (najjače su SAD, Japan i Francuska), osim koje postoji isto tako međunarodna scena autorskog, umjetničkog i nezavisnog stripa. Njihovi stripovi nisu orijentirani na masovnu publiku i komercijalni učinak, i zato se upravo tu događaju zanimljivi eksperimenti i pomaci bitni za razvoj medija.Na svim postojećim strip festivalima u Hrvatskoj glavni je problem što ne postoji prostor za neafirmirane strip crtače/ce, većinom se izlaže i prodaje komercijalno strip izdavaštvo i prezentira rad već afirmiranih strip umjetnika/ca. OHOHO festival će zato pokušati otvoriti prostor svima onima koji/e stvaraju na nezavisnoj sceni.