24.05. četvrtak

KUĆNI TEATAR ŠKRIPZIKL, Hrvatska: Kućni teatar u kući (45 min)

web stranica:www.wix.com/skripzikl/skripzikl ili www.facebook.com/skripzikli

Tajna predstava na tajnoj lokaciji. Sudjeluju utjecajna lica zagrebačkog undergrounda. Limitiran upad (25 ljudi) uz bocu alkoholnog pića i obaveznu ulaznicu. Kako doći do nje? Raspitajte se! (Info o tajnoj lokaciji na: fakifest@gmail.com ili 095/5625-618 – Lana, 091/7379-241 – Azra, 092/2507-297 – Leonina)

25.05. petak

19:00 h:

BRAHVANA, Srbija: Ćelava pjevačica (25 min)

web stranica: www.facebook.com/klarisa.epifani

Predstava je inspirirana dramom Ćelava pjevačica, Eugèna Ionesca, te predstavljena kroz poludjelu, kreativnu igru performera utemeljenu na osobnim materijalima uz pjesmu i igru.

20:00 h:

Studentsko kazalište Ivan Goran Kovačić, Hrvatska: Nostalgia (65 min)

web stranica: www.igk.hr

Nostalgia je ”predstava atmosfere” nastala iz procesa rada na improvizacijama u kojima je redateljica provocirala mogućnosti glumaca da se snađu u područjima kojima se neki još nisu bili okušali. Šestero ljudi…. čekaonica… zašto su tu nitko od njih ne zna, a ne znaju ni kuda, kako i kamo dalje…

* FAKI supported by pistolerobreaks.org, petak – 25.05.2012 – PISTOLERO @ Attack, od 22h, upad 20/30 Kn

26.05. subota

19:00 h:

Compagnie CONTAINER, Belgija / Francuska: FUNERAL PARTY (70 min)

Jedan stol. Četiri ljudska bića. Hrana, piće. Svečana večera.

Kojom prigodom? … Vraćanje s pogreba…!

To je teatar, ili skoro – ples, to je jednostavno život. Ova kreacija otvara pitanje stvarne želje za životom i oslobađanja od svega beskorisnog prije nego što se postigne stvaranje ljudskog društva iz kojeg proizlaze humor i gubitak kontrole.

21:00 h:

cieLaroque/helene weinzierl, Austrija: esnes.n.on² (65 min)

web stranica: www.cielaroque.at

Troje ljudi slučajno se susreću se na autobusnoj stanici u Indiji. Oni pokušavaju pobjeći od banalnosti svakodnevnog života, oni posrću u glupostima u potrazi za smislom i na kraju završavaju u labirintu besmisla.

Glupost – osjećaj – besmisao.

Što je glupost?

* Off program: FAKI TRASH VEČER S KARAOKAMA @ GREYROOM @ AKC MEDIKA, od 22h, upad 15 kn (10 kn ako imate iskaznicu!) Facebook event: www.facebook.com/events/307832882631453/

27.05. nedjelja

19:00 h, AKC MEDIKA:

TRASH GURUZZ, Srbija: prezentacija radionice Reciklirani orkestar (20 min)

Radionica Reciklirani orkestar pokazuje da ono što je za jedne ljude otpad, za druge može predstavljati pravo neiscrpno blago za kreiranje predmeta koji se mogu upotrijebiti čak i za stvaranje glazbe. Veliko finale ove trodnevne radionice održat će se posljednjeg festivalskog dana kad će polaznici orkestarski izvesti kompozicije koje su sami obradili ili komponirali na svojim recikliranim instrumentima. Radionica prima 15 polaznika. Prijave na radionicu na fakifest@gmail.com

20:00 h:

ZVUKOMIR MIROZVUK, Srbija, Putujući Drvoduh Zvukomir Mirozvuk (30 min – često zbog emocija produženo do 45 min)

web stranica: www.cirkusfera.org

Putujući drvoduh Zvukomir Mirozvuk, radosni glas balkanskih šuma, graditelj egzotičnih instrumenata, vjerni prijatelj majke Zemlje, dolazi i u vaš grad! Pjesme vaše i naše mladosti, muzika svijeta, ekološko-srčani opus, šamanizam i renesansa – skupovi su raznoraznih emocija od kojih neki plaču, a mnogi se smijulje, uz česte uplive reggae-ska valova… i sve to u formi čovjeka-orkestra (odnosno one-man benda).

21:00 h:

MAGACIN KABARE, Bosna i Hercegovina predstava Tabu šema (50 min)

web stranica: www.magacinkabare.com

Tabu šema je erotski triler koji objedinjuje muziku, ples i stand-up komediju kroz koje preispituje seksualne tabue balkanskog društva.

22:00 h, KLUB ATTACK! @ AKC MEDIKA, upad FREE:

TIĆU, Srbija, Antun Gverović – bubanj, Filip Jevtić – bass, Ivana Blažević – violina, koncert

web stranica: www.cirkusfera.org

Naziv Tiću (beogradski sleng od “Ćuti”) opravdavaju s instrumentalom formom bez vokala čije frekvencije dopunjuje česti gost- violina.

Eksperimentiranje na tehničkoj postavci bubnja i basa dovelo je do zanimljivih rezultata: jednim dijelom akustični, a drugim elektronski bubanj i kombinacija čistog i sintetiziranog basa.

* Za 25. i 26. svibnja od 16 sati u dvorištu Medike posudili smo od Zagrebačkog bodypiercing studija njihovu majstoricu Lilly za izvođenje bodypaint performansa, a koga će Lilly ovaj put uzeti pod kist i što će od njega napraviti, čekirajte prije predstave ili budite uz nas tijekom cijelog performansa!

* Ulaz na sve programe (osim off-programa u subotu) je BESPLATAN!

* Svi programi (osim predstave Kućni teatar u kući i radionice Reciklirani orkestar) održat će se u FILMSKOM STUDIJU u AKC Medika.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!